Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Τι δεν θα ζητήσετε ποτέ από ένα Κρητικό

kritikeramoy.blogspot.gr


Από έναν κρητικό, μπορείτε να ζητήσετε ότι θέλετε. Μπορείτε να του ζητήσετε τον ουρανό με τ’ άστρα! Θα είναι σίγουρα πρόθυμος να σας εξυπηρετήσει!


Προσέξετε όμως γιατί άν του ζητήσετε ορισμένα πράγματα, θα το μετανοιώσετε! Θα μπερδευτείτε, και η δουλειά θα πάει απ’ το κακό στο χειρότερο! Θα είναι χάσιμο χρόνου, και προ παντός δεν θα εξυπηρετηθείτε! Έτσι θά ήταν προτιμώτερο τα παρακάτω να τα αποφύγετε!
Για του λόγου το αληθές, δεν θα του ζητήσετε ποτέ ένα κλειδί! Γιατί εσείς κλειδί του ζητήσατε, εκείνος όμως θα σας φέρει μια βρύση!
Μην του ζητήσετε ποτέ σύρμα για να δέσετε κάτι… Εκείνος θα σας φέρει ολόκληρο συρτάρι από το ντουλάπι!
Μήν του ζητήσετε ποτέ μιά τάβλα! Εκείνος θα σηκώσει στην πλάτη του ολόκληρο τραπέζι και θα σας το φέρει!
Μην του ζητήσετε ποτέ νύμα…. Αυτός, ή κανένα μεγάλο καρφί θα σας φέρει, η ένα μυτερό ξύλο!
Μην του ζητήσετε να σας φέρει ένα… πούμα! Αλλα και να σας φέρει μην ανησυχείτε, δεν θα σας κατασπαράξει, γιατι ο κρητικός, θα πάει εκεί που έχει τα παλιά κατσαρολικά η μάνα του, και θα σας φέρει ένα καπάκι κατσαρόλας!
Μην του ζητάτε για προίκα ένα ωραίο κτήμα και κάνετε όνειρα… Θα απογοειτευτείτε όταν απλά θα δείτε πως αυτός σας έφερε ένα …γάιδαρο! Αντε μπορεί και κανένα μουλάρι…
Μην του ζητήσετε ποτέ για το μέσον σας κάποιο σπουδαίο υπουργό! Εκείνος θα σας φέρει ένα σκονισμένο κάλφα βοηθό της οικοδομής γεμάτον λάσπες!
Μην ζητήσετε σάκο για τον ρουχισμό σας… Θα σας φέρεί ένα ωραιότατο σακάκι!
Κι άν θέλετε να ζεσταθείτε και θέλετε να του ζητήσετε πράγματι μια καπότα να ρίξετε στην πλάτη σας… Τη βάψατε! Εκείνος θα κάνει μεν χαρά, και με το δίκιο του, αφού θα σας φέρει ένα προφυλακτικό!Εσείς δεν ξέρω πως θα τα ξεκαθαρίσετε με το προφυλακτικό που θα φέρει….
Μην του ζητήσετε έναν ωραίο καβαλάρη, όπως τον ονειρεύεστε, γιατί θα σαν φέρει το στήριγμα της λύρας που στηρίζει τις χορδές!
Ποτέ μην ζητήσετε την παλάμη του να σας την δώσει… Εκείνος θα σας φέρει το φτυάρι! Και ελπίζουμε όχι στο κεφάλι!
Μην του ζητήσετε ποτέ το ξυλίκι που παίζατε παιδιά… Θα σας φέρει τον παλιό πλάστη της μάνας του!
Μην του ζητήσετε ποτέ λίγη φούντα να δείτε πως είναι… Θα καταλάβει λάθος και θα κόψει ένα δροσερό λιόκλαδο απο την ελιά να σας το προσφέρει!
Μην του ζητήσετε ποτέ έναν πίνακα, που τυχόν θέλετε να γράφετε σημειώσεις… Θα εκπλεγείτε όταν δείτε να σας φέρνει ολόκληρο καζάνι, μάλιστα τεράστιο, από εκείνα που βράζουν το γάλα οι βοσκοί!
Μην του πείτε πως θέλετε ένα σανίδι… Εκείνος θα έρθει με μια τσάπα και θα σας κάνει γύρω σας ένα μεγάλο αυλάκι!
Κυρίως βέβαια μην του πείτε ποτέ μα ποτέ, πως θα θέλατε ένα πουλί! Εκείνος πάλι σίγουρα θα καταλάβει λάθος, και σύγουρα για να σας εξυπηρετήσει θα ξεσκιστεί να σας το φέρει…
Εσείς όμως από τη μερίά σας μην του το δείξατε, το πόσο απογοητευτήκατε …. σαν είδατε να σας φέρνει απλά ένα …γραμματόσημο!
Κείμενο- φωτοφραφία: Γεώργιος Χουστουλάκης 

πηγή:cretanmagazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου